2011. július 9., szombat

Az első képzési hétvége

Az Oktatójelöltek izgatottan várták, hogy elérkezzen a képzés első napja, hogy együtt legyen a csapat, elkezdődjön a közös munka, és érezhetően messze felülmúlták várakozásaikat az események. A lelkesedés az első pillanattól tapintható volt, mindenki beleadta szívét, lelkét és a lehető legkomolyabban, vette a tanulást.

Szertics Péter – az Önismeret modul felelőse – rendkívül informatív, ugyanakkor szórakoztató és izgalmas elméleti előadásokat tartott és a gyakorlatok során is kitett magáért a társtrénerekkel (Lázár-Barabás Piroska, Milicz Ágnes, Pákozdi Adrienn) együtt. Én magam nem voltam közvetlenül jelen a gyakorlatokon - hiszen igyekeztünk szigorúan betartani a zárt csoport elvét -, de az ajtón kiszűrődő hangokból világosan meg tudtam állapítani, hogy a csoportok tagjai rendkívül jól érzik magukat és nagy eséllyel kivételesen erős csapat összekovácsolása kezdődött el. Ezt a későbbi visszajelzések is megerősítették és a második nap végén már egy erős, összetartó közösség mondta el érzéseit, tapasztalatait a záró körben. A GP trénerei emellett egybehangzóan arról számoltak be, hogy ilyen jó csapattal még nem volt dolguk. Gyorsan és hatékonyan egymásra hangolódtak, ezáltal rengeteget tanultak magukról is, megérezték, hogy az egyén milyen hasznos információkat szerezhet be önmagáról, ha értő figyelemmel és nyitottsággal fordul környezetéhez, megízlelhették, milyen óriási erő rejtőzik a csapatmunkában.

Meggyőződésemmé vált, hogy minden Oktatójelölt megértette az önismeret fontosságát, átlátta azt, hogy az értékteremtő életvezetési folyamatokban elengedhetetlenül szükséges, hogy megismerjük képességeinket és korlátainkat. Egészen biztos vagyok abban, hogy a lehető leghatékonyabban lesznek majd képesek átadni ezt a tudást szeptembertől a középiskolákban.

Külön örömet jelentett számomra, hogy a háttérben összehangoltan dolgozott a Pszichológiai Csoport anélkül, hogy erre fel kellett volna hívni bárkinek a figyelmét. Tisztán látszott, hogy mindannyian értik a GP céljait és tökéletesen tudnak ezekkel azonosulni. Javították a teszteket, előkészítették az eszközöket, támogatták egymást a munka során, folyamatosan konzultáltak és a legfontosabb eseményekről beszámoltak. Irántuk való tiszteletem és elismerésem jeleként osztom meg minden olvasóval neveiket:

Komjáthy Alíz – a Pszichológiai Csoport vezetője

Daruné, Oláh Dorottya – Csoportvezető helyettes

Bodnár Eszter – Az Alkalmassági Csoport és a Vizsgabizottság vezetője

Huszár Anikó – Az Alkalmassági Csoport és a Vizsgabizottság munkatársa

Szertics Péter – Az Önismeret modul felelőse és a csoportvezetési képzés vezetője

Lázár-Barabás Piroska – A Célok és tervezés modul felelőse

Pákozdi Adrienn – A Kommunikáció modul felelőse

Milicz Ágnes és Pollák Éva – Az Emberi kapcsolatok modul felelősei

Hernek Mónika – A Pénzügyi kultúra modul felelőse

Balogh Réka – Az Egészségtudatosság modul felelőse

Skaliczky Dávid – A módszertani és csoportvezetési képzés vezetője

Külön köszönet illeti a budai II Rákóczi Ferenc Gimnázium vezetőségét a helyszín biztosításáért és rugalmas, pozitív hozzáállásáért, valamint a balatonalmádi Ramada Hotel menedzsmentjét a kedvezményes feltételek megteremtéséért.

1 megjegyzés:

  1. De jó kis hétvége volt!!! Rengeteget tanultunk magunkról, és a csapatmunkáról. Óriási élmény volt tapasztalva tanulni, és biztos vagyok benne, hogy azok a gyerekek is élvezni fogják, akik szeptembertől a program diákjai lesznek.
    A Pszichológiai Csoport munkája profi, lelkesedésük és elkötelezettségük meghatározza a képzés atmoszféráját.

    VálaszTörlés